El passat 15 de juliol va obrir portes la nova botiga de Mediamark a l’avinguda Diagonal 447 de Barcelona, al costat de la plaça Francesc Macià, amb 800 m2 dels que 400 són d’espai de venda.
És aquesta una obertura que convé ressenyar pel que té d’estratègic per la marca, per la projecció de Barcelona i per al desenvolupament territorial i comercial de l’eix Diagonal.
Pel que fa a l’empresa l’aposta és el fet de desenvolupar el seu nou concept store a Barcelona. Mediamarkt digital store, és una proposta absolutament omnichannel, on el client pot combinar la compra física amb l’experiència de la marca i amb la cerca i compra on-line.
Tot i que aquest concept store és nou per la marca, també és cert que l’empresa matriu està assajant altres models d’àmbit urbà com ara el “Saturn Connect” o el “Media Markt City”. Tot i això, l’aposta en l’àmbit de l’experiència digital i de format urbà és digne de consideració.
Així cal destacar, les possibilitats que t’ofereix de poder fer la compra on-line en la pròpia botiga, fins i tot amb servei de recollida 24 hores de les compres on-line mitjançant un robot que l’establiment té; capacitat en el punt de venda de fer recerca i visualitzar en pantalla amb els catàlegs virtuals tot l’estoc de producte, i completar el procés de compra sense anar a la caixa.
Però el que es detecta com a proposta fonamental de la botiga és l’aspecte experiencial, molt recolzat per l’enfocament d’atenció del personal de venda (pendent del client i amb una funció d’aportar valor afegit, com ara; informació del producte, assistència tècnica, demostracions, i acompanyament en el procés de compra); per la presència del robot en l’aparador que permanentment està en moviment convidant-te a entrar i dinamitzant l’entrada reproduint en els vidres missatges i promocions; un Social Wall on els clients poden interactuar amb els continguts de les pantalles, i per últim no oblidant els clients del futur, els nens, que també poden gaudir de la botiga, a partir d’un mural interactiu on jugar amb les seves pròpies creacions i dibuixos.
I com a experiència de producte, un espai per a demostracions, presentacions i/o formació complementa aquesta botiga on es visualitza ràpidament on mirar producte, on buscar atenció personalitzada, (10 estands multifuncionals on el client pot recollir el producte, sol·licitar assistència tècnica o servei postvenda o recollida de producte), on interactuar amb la marca, i tot amb la sensació de disponibilitat i immediatesa que ofereix el fons de la botiga on se’ns mostra obertament el magatzem i la disponibilitat de l’estoc. En definitiva una botiga de recorregut fàcil, intuïtiu, d’interactuació d’experiència i servei que ha desenvolupat l’equip multidisciplinari del Gabinet d’arquitectura i disseny GAC 3000 de Barcelona.
És ben cert que hi ha alguns elements que ens recorden Apple (moviment i funcionament del personal en punt de venda), o Argos (format de compra on-line en punt de venda); però més enllà de les comparacions, l’aposta té també un valor per se. La seva primera obertura a Barcelona, una ciutat amb una clara vocació turística, i per tant amb unes clares possibilitats de projecció de la marca, però també perquè no dir-ho de la pròpia ciutat que indirectament agafa els intangibles de creativitat, innovació i en especial en l’àmbit del retail.
I pel que fa a la Diagonal, és una acció que complementa la dinamització que aquest espai està seguint d’ençà que al juny del 2014 la Diagonal es va començar a moure amb accions d’urbanisme comercial que li van donar l’aspecte d’una arteria comercial amb àmplies possibilitats pel retail. L’emplaçament és doncs una molt bona contribució a aquest procés així com per a la pròpia ciutat de Barcelona.